Varissuon terveysasema turvattava!

Itä-Turun Vasemmistoliitto edellyttää, että Turun kaupunki järjestää Varissuon terveysaseman väistötilat lähipalveluperiaatteella.

Varissuo on noin 9000 asukkaan lähiö, jonka terveysasema tarjoaa elintärkeitä palveluita Varissuon ja Varissuon lähialueiden asukkaille. Toimivat lähipalvelut tukevat asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia ja ovat myös taloudellisesti järkevä ratkaisu. Jos terveysasema siirretään kauas ihmisten kotien läheisyydestä, tärkeitä käyntejä esimerkiksi lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolla jää toteutumatta. Tällöin riskinä on, että sairaudet jäävät vaille hoitoa ja vaivat moninaistuvat. Pitkä matka hankaloittaisi ihmisten arkea ja nostaisi kustannuksia, joita ihmisille käynneistä tulisi.

Itä-Turun Vasemmistoliitto vetoaa Turun kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuustoon, jotta sosiaali- ja terveyslautakunnan ehdotus väistötilojen sijoittamisesta Joukahaisenkadulle viiden kilometrin päähän lähiöstä valmistellaan uudelleen. Yksi vaihtoehto on väitöstilojen sijoittaminen Telesten tontille lähelle olemassa olevaa terveysasemaa.

Väistötilaratkaisu ei ole ajallisesti lyhytaikainen, eikä terveysaseman saamisesta takaisin alueelle ole mitään takeita. Mikäli väistötilat osoitetaan Joukahaisenkadulta, tärkeät lähipalvelut lopetettaisiin Varissuolta arviolta ainakin viideksi vuodeksi, mahdollisesti kokonaan. Palveluiden siirtäminen pois alueelta lisää terveys- ja hyvinvointieroja, jotka jo nyt ovat turkulaisten kesken hälyttävän suuret. Väistötilojen osoittaminen Joukahaisenkadulta heikentää lähiön palveluita, eikä edistä tasapainoista kaupunkikehitystä ja alueellisen eriarvoistumisen purkamista.

Turun kaupungin uuden strategian tavoite on, että kuntalaiset kokevat, että palvelut ovat Suomen parhaiten saavutettavia ja oikeaan aikaan saatavilla. Strategiassa korostetaan ennaltaehkäisyä ja ihmisten erilaisia elämäntilanteita tukevia palveluita. Kaupunkistrategian hienot kirjaukset on otettava tosissaan tehtäessä päätöksiä palveluista, joilla on oikeasti vaikutusta ihmisten arkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s