Merja Hakanen 280 ― Varissuon viheralueet säilytettävä!

Turun kaupungin tapa kehittää lähiöitä esimerkiksi Varissuota, huomioi huonosti alueen asukkaiden omat näkemykset ja mielipiteet. Kaupungin lähiöiden kehittämispolitiikka antaa ymmärtää, että Varissuon imago korjaantuu alueen täydennysrakentamisella ja raitiotiellä. 

Tosiasiassa sekä täyteen rakentamiseen että raitiotiehankkeeseen liittyy lähiön kannalta asumisviihtyvyyttä ja alueen vetovoimaa heikentäviä seikkoja. Alueen imagon kohennus vaatii ihan muuta. 

Varissuolta puuttuu vielä kauan kaivattu uimahalli ja myös elämyspuiston rakentaminen on kesken. Varissuon viheralueet kuuluvat asukkaiden virkistyskäyttöön, ei lisärakentamiseen. Puusto ja monimuotoinen luonto hillitsevät ilmastonmuutosta ja luovat hyvinvointia asukkaille.  

Suunnitelmissa olevan raitiotien päätepysäkki on tarkoitus rakentaa urheilukentälle. Kenttä on koululaisten, lasten ja nuorten päivittäisessä käytössä. Kunnolliset puitteet liikunnalle, tennikselle, koripallolle ja esimerkiksi nappulaliigan peleille palvelevat lähiön asukkaita huomattavasti enemmän kuin kallis raitiotie.


Raitiotiehen investoimisen sijaan Turun kaupungin tulisi panostaa lähiöiden peruspalveluihin ja parantaa nykyistä joukkoliikennejärjestelmää vuoroja lisäämällä ja lipunhintoja laskemalla.


Merja Hakanen,

Kuntavaaliehdokas (vas)

Varissuon asukas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s