Joukkoliikenteen saavutettavuus Varissuolla turvattava

Turun kaupungin yleiskaavaehdotuksessa joukkoliikenteen uuden laatukäytävän linjaus heikentää joukkoliikenteen saavutettavuutta Varissuolla.

Kaavaehdotuksessa uusi reitti loppuisi jo Pelttarinkadulle, kun nykyään vuoroväliltä tiheä joukkoliikenne kattaa koko Varissuon. 

Olemassa oleva joukkoliikenteen reitti Varissuolla on suunniteltu siten, että kaikilla lähiön asukkailla on lyhyt matka vuoroväliltään tiheän joukkoliikenteen pysäkille. Päätepysäkki on Katteluksenkadulla, josta linja-autot kiertävät Suurpäänkadun ja Karvataskunkadun kautta Itäkeskukseen ja tästä keskustaan. 

Uuden linjauksen taustalla on raitiotiesuunnitelma, joka on suunniteltu siten, että se vähentää pysäkkien määrää ja lyhentää joukkoliikenteen reittiä eritoten Varissuon päässä. 

Kattava ja toimiva joukkoliikenne on yksi lähiön vetovoimatekijöistä, ja se ohjaa lähiön asukkaita kestävän liikkumisen pariin. Joukkoliikenteen kehittäminen on tehtävä Turussa myös lähiöiden asukkaiden palvelun saavutettavuus varmistaen. 

Elina Sandelin, kaupunginvaltuutettu, kaupunkiympäristölautakunnan jäsen

Alpo Lähteenmäki, kaupunginvaltuutettu, kaupunkiympäristölautakunnan jäsen

Yksi kommentti artikkeliin ”Joukkoliikenteen saavutettavuus Varissuolla turvattava

  1. Merja Hakanen

    Varissuolle ei tarvita ratikkaa, koska nykyinen joukkoliikenne palvelee kaikkia alueen asukkaita. Ratikka heikentäisi palvelua huomattavasti. Kaupunki on muutenkin velkainen, velan lisääminen on edestastuutonta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s