Tasa-arvoiset koulutusmahdollisuudet Suomen valttikortti!

Itä-Turun Vasemmistoliitto on äärimmäisen huolestunut Sipilän hallituksen kasvatus- ja koulutuspoliittisista linjauksista, jotka murentavat koulutuksen tasa-arvoa varhaiskasvatuksesta aina ammatilliseen opetukseen ja korkeakoulutukseen saakka.

– Heti kättelyssä hallituspuolueet syövät sanansa koulutuslupauksesta heittämällä täysin kohtuuttomat leikkaukset pöytään, sitten leikataan työttömien vanhempien lasten päivähoito-oikeudesta ja tämän jälkeen yritetään tehdä köyhien ja pienituloisten perheiden opiskelusta vaikeaa ja kannattamonta leikkaamalla opintotukea ja lisäämällä sen lainapainotteisuutta entisestään, Itä-Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Elina Sandelin sanoo.

Itä-Turun Vasemmistoliiton mukaan leikkaukset kasvatukseen ja koulutukseen on peruttava. Lainapainotteisuuden lisäämisen sijaan opiskelijat on saatava pois köyhyysloukusta ja toimeentuloa parannettava pikemminkin lainapainotteisuutta vähentämällä.

Erityisen huolestuttavana Itä-Turun Vasemmistoliitto pitää ammatillisesta koulutuksesta leikkamista. Aloituspaikkojen vähentäminen entisestään johtaisi siihen, että yhä useamman peruskoulunsa päättävän nuoren kohtaloksi muodostuisi tyhjänpäälle jääminen.

Itä-Turun Vasemmistoliiton mukaan tasa-arvoiset koulutusmahdollisuudet ovat Suomen valttikortti, jolla turvataan pienessä maassa väestön lahjakkuuspotentiaalin hyödyntäminen ja Suomen menestys.

– Mikäli haluamme pitää Suomen korkean osaamisen maana, jossa työntekijöillä on vahva ammattitaito, ihmisillä sivistys, ja jossa tehdään korkeatasoista perustutkimusta ja kehitetään uusia korkeatasoisia innovaatioita, tasa-arvoisia koulutusmahdollisuuksia ei pidä missään tapauksessa romuttaa, Sandelin selostaa.

Itä-Turun Vasemmistoliitto kehottaa kaikkia kasvatuksen ja koulutuksen tasa-arvoa kannattavia osallistumaan lauantaina 12.3. Helsingissä järjestettävään hallituspolitiikan vastaiseen Joukkovoima-mielenosoitukseen.

– Hallituksen kasvatusta ja koulutusta koskevaa politiikkaa ei voi oikeastaan enää kutsua koulutuspolitiikaksi laisinkaan vaan kyse on yhteisten resurssien ohjaamisesta yhä voimakkaammin pelkän hyväosaisen eliitin eduksi, Sandelin huomauttaa.

Lisätiedot:

Elina Sandelin
Itä-Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja
040 8331707itä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s